top of page
Adnan.jpg

Adnan Bjelić

Rođen 1983. godine u Tuzli. Oženjen i otac jednog djeteta. Diplomirao 2009. godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli, Odsjek za turski jezik i književnost. Aktivno govorim engleski i turski jezik.

 

Nakon završenog fakulteta radno iskustvo sticao u realnom i javnom sektoru. Dugi niz godina radio sam na raznim poslovima u oblasti turizma. U okviru radnog angažmana u gradskoj upravi radio sam na velikom broju projekata koji su zasigurno popravili stanje u oblasti privrede, zapošljavanja mladih, otvaranja vlastih biznisa, energijske efikasnosti, turizma, kulture i sporta. 

 

Nakon sticanja visoke stručne spreme vrijeme sam posvetio učenju raznih vještina i sticanju kompentencija za rad u raznim oblastima. Posjedujem izražene  komunikacijske i organizacijske vještine. Između ostalih, stekao sam znanje o upravljanju projektnim ciklusom, usavršio sam oblast menadžerstva EU projekta, kreiranje IPA okvira finansiranja, pripremu tehničke dokumentacije za infrastrukturne projekte na lokalnom nivou i u mnogim drugim oblastima. 

 

Tokom desetogodišnjeg rada u javnom sektoru u okviru rada na više pozicija vodio sam veliki broj projekata koji su doprinijeli poboljšanju stanja u različitim oblastima. Prije svega, odlično poznajem upravljanje projektnim ciklusom što sam iskoristio za pisanje i provedbu mnogih projekata na području Srebrenika, od koji moram istaknuti izgradnju novog korita rijeke Tinje, izgradnju kolektora upotrijebljenih i otpadnih voda u poslovnoj zoni, utopljavanje sportsko-rekrativnog centra, razvoj toplovodne mreže u Srebreniku, više projekata revitalizacije i rekonstrukcije kao i promocije Starog grada Srebrenika, izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa na planini Majevici, kao i mnogih drugih projekata. 

 

Poznavanje stranih jezika iskoristio sam za povezivanje naših privrednika sa partnerima iz drugih zemalja, za promociju i predstavljanje Srebrenika u međunarodnim okvirima, kao i pripremu i provedbu projekata finansiranih iz međunarodnih izvora.

 

Jedan od najvažnijih projekata u kojem sam imao ulogu projekt menadžera je projekat COMPOSE koji je finansiran od strane Evropske unije i koji je Srebreniku, između ostalog, obezbijedio razvoj toplovodne mreže, upajanje javnih objekata na sistem daljinskog grijanja, utopljavanje Doma kulture, kao i referensu za implementaciju svih budućih projekata koje će biti moguće finansirati sredstvima EU fondova. 

 

Aktivno sam učestvovao u organizaciji niza kulturno-sportskih manifestacija koje su promovisale Srebrenik te građanima ovog grada pružile  vrhunske sadržaje.

bottom of page