top of page

Dragi sugrađani, ja sam Adnan Bjelić, kandidat za gradonačelnika Srebrenika.

 

Oženjen i otac jednog djeteta. Visokoobrazovan i govorim engleski i turski jezik.


Uz izuzetnu čast i ogromnu odgovornost prihvatio sam kandidaturu stranaka okupljenih u koaliciju UJEDINJENI ZA SREBRENIK, ali i uz podršku velikog broj prijatelja, privrednika, društvenih radnika i mnogih drugih istaknutih grupa i pojedinaca s kojima dijelim istu ideju i cilj, a to je razvoj i prosperitet našeg Srebrenika.


Postati gradonačelnik – za mene nije borba za funkciju, prije svega to je čast, obaveza i emanet koji se mora opravdati i čuvati, zbog onih koji su prije nas stvarali i gradili Srebrenik, zbog nas koji smo sada tu, ali možda i najvažnije - zbog generacija koje tek stasavaju i čije vrijeme dolazi.


Mnoštvo je razloga za koje cijenim da su jednako važni, ali ću ipak izdvojiti one koji su me opredijelili da preuzmem odgovornost i predstavljam sve one koji žele Srebrenik u kojem se vrednuje znanje, poštenje, zagovara jednakost, ravnopravnost i zajedništvo, borba za lokalnu zajednicu u kojoj izabrani rade u korist svih građana. Svjestan da dijelim zajedničku ideju najvećeg broja savjesnih sugrađana, odlučan sam u borbi za stvaranje kvalitetnijeg života svih nas, bez podjela i diskriminacije. Ljudi nam odlaze svakodnevno i premalo nas je da bismo se dijelili.
Na temelju vlastitog životnog i radnog iskustva, kako u realnom tako i u javnom sektoru, veoma dobro poznajem rad sistema organa uprave i upoznat sam sa slabostima ali i sa potencijalima koji se mogu iskoristiti. Lokalna uprava u saradnji sa privatnim sektorom mora biti generator ekonomskog razvoja. Zato su nam potrebna strateška i dugoročna rješenja. Kada dobijem vaše povjerenje, dužnost gradonačelnika ću obavljati kao prvi među jednakima, spreman da svaku dobru ideju ali i opravdanu i svrsishodnu kritiku. Okupljati ću sve one mlade, sposobne i obrazovane ljude koji žele da ostanu u svom gradu, da svojim radom, znanjem i kvalitetima doprinesu razvoju zajednice, te koji mogu doprinijeti bržem i kvalitetnijem razvoju našeg Srebrenika. Radio sam na velikom broju projekata koji su zasigurno popravili stanje u oblasti privrede, zapošljavanja mladih, otvaranja vlastih biznisa, energijske efikasnosti, turizma, kulture i sporta. Svo svoje iskustvo i socijalni kapital stavit ću u službu razvoja i napretka Srebrenika.


Posjedujemo mnogo ljudskih, privrednih, prirodnih te mnogih drugih resursa i potencijala, samo ih moramo znati iskoristiti. Srebrenik  ćemo ZAJEDNO urediti, uljepšati i modernizovati, učiniti ga ugodnim i zanimljivim mjestom za život za sve generacije.


I sam sam roditelj i znam da su djeca i mladi naše najeveće bogatstvo i naša snaga. Nažalost, generacije nam odrastaju na priči kako na mladima svijet ostaje a da nikada nisu bili uvaženi i dobili priliku koju zaslužuju. Vrijeme je da pokažemo da možemo bolje. Vrijeme je im pružimo šansu. Moramo im obezbijediti sigurniju i ljepšu budućnost OVDJE, u našem Srebreniku.


Dragi sugrađani, uvjeren sam da dijelimo iste ideje i vrijednosti. Potrebno je još samo da budemo odvažni i nepokolebljivi, da temeljem vlastitih ubjeđenja i zajedničkim snagama, UJEDINJENI kao što smo to znali biti u najtežim vremenima, sinergijom svih relevantnih faktora pomognemo razvoju Srebrenika.

 

Srebrenik je 5. februara na raskrsnici. Vi birate smjer!

Adnan Bjelić, vaš gradonačelnik
 

bottom of page